PUZ-urile pentru Giurgiu au fost finalizate (II)

PUZ-urile pentru Giurgiu au fost finalizate (II)

Cel de-al doilea plan urbanistic zonal – PUZ Marina Port – cuprinde întreaga suprafaţă a Canalului Plantelor şi are drept scop valorificarea potenţialului turistic şi de agrement al zonei, precum şi identificarea şi reglementarea dezvoltării unor nuclee de agrement/loisir. Planul urbanistic zonal va fi predat la jumătatea lunii decembrie, după care urmează procedura de obţinere a avizelor necesare pentru implementarea proiectului.
Amenajarea în Municipiul Giurgiu a unui Port Marina reprezintă atât un mijloc deosebit de valorificare a potenţialului turistic pe cursul Dunării mijlocii, cât şi o modalitate de a impulsiona mediul de afaceri local şi calitatea unor servicii, existând posibilitatea de atragere a unor investiţii străine sau româneşti în zonă, generatoare de noi locuri de muncă.
Prin Planul Urbanistic Zonal – Zona Canal Cama se doreşte reglementarea dezvoltării zonei de mal aferente Canalului Cama în vederea valorificării potenţialului peisager şi vocaţiei de agrement a întregului amplasament, precum şi dezvoltarea unor nuclee de agrement/loisir. Proiectul va fi predat luna aceasta, urmând ca până la sfârşitul anului să fie obţinute toate avizele.
Ultimul plan urbanistic zonal la care se lucrează este PUZ Bulevardul Mihai Viteazul.
Având în vedere obiectivele pe termen lung ale municipalităţii în corelare cu interesele locuitorilor oraşului, era necesară elaborarea unei documentaţii de urbanism care să redefinească posibilităţile de dezvoltare ale unei subzone care dispune de un potenţial datorat apropierii de Dunăre, în scopul îmbunătăţirii accesului la malurile Bazinului Plantelor unde se va amenaja un port de ambarcaţiuni uşoare, dar şi pentru creşterea gradului de interes pentru această zonă prin amplasarea unor funcţiuni atractive pentru populaţie, cu amplificarea potenţialului funcţional şi diversificarea gamei de servicii oferite pentru activitatea de alimentaţie publică şi recreere.
Şi acest proiect va fi predat până la sfârşitul lunii decembrie.

Ultima modificare: 08.12.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Mesajul Domnului Primar Nicolae Barbu cu ocazia Sărbătorii Sfântului Nicolae

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.